Nanodegree program

Postani stručnjak digitalnog marketinga

Dobrodošli na najkompletniju online platformu za učenje digitalnog marketinga

 • DAN
 • HRS
 • MIN
 • SEK
PREDVIĐENO VRIJEME
3 Mjeseca

10 sati/nedeljno

PRIJAVITE SE DO
5. juli 2023.

Prijavom dobijate pristup lekcijama i nastavnom materijalu

PREDUVJETI
Nije potrebno iskustvo

Odvojiti 10 sati nedeljno

Šta ćete naučiti

Ponuda

Postani digitalni marketar

Uz pomoć nanodegree programa digitalnog marketinga: Naučite razviti marketinški sadržaj koji angažira kupce. Uz pomoć socijalnih medija istaknite svoju poruku. Optimizirajte svoj sadržaj za online pretraživače uz pomoć SEO taktika. Kreirajte sponzorirane postove i kampanje na Facebooku, Instagramu i Google-u. Naučite kako funkcionišu Google display i YouTube oglasi. Kreirajte učinkovite email kampanje i newsletter-e. Kroz Google Analitiku pratite ponašanje posjetilaca na vašoj webstranici.

SAKRI DETALJE
3 mjeseca do završetka
PREDUVJETNO ZNANJE

Polaznici trebaju imati osnovne kompjuterske vještine.

Osnove marketinga

Cilj ovog predmeta jeste da obradi osnovne elemente i koncepte marketinga kako biste lakše mogli stupiti u svijet digitalnog marketinga. U njemu ćete također imati priliku da upoznate tri kompanije koje su praktični primjer B2C i B2B konteksta i kroz njihove primjere vidjećete šta su to dobre marketinške prakse.

Prvi Projekat: Priprema za marketing
Detaljnije

Strategija sadržaja

U ovom predmetu naučite kako planirati i razviti sadržaj koji će angažovati vašu ciljanu publiku da uradi željenu akciju.

Detaljnije

Društvene mreže

Socijalni mediji su bitan kanal za marketare. U ovom predmetu, naučite više o glavnim platformama društvenih mreža, kako rukovoditi s vašim poslovanjem na njima, te kako kreirati efektivan sadržaj za svaku platformu (Facebook, Instagram itd).

Drugi Projekat: Marketing vašeg sadržaja
Detaljnije

Facebook i Instagram Marketing

Kreirajte Facebook stranicu svoje firme i uz Facebook i Instagram oglašavanje dođite do ciljane skupine ljudi kojima ćete prezentirati svoj brend, proizvod ili uslugu.

Treći projekat: Facebook kampanja
Detaljnije

Optimizacija pretraživača (SEO)

Internet pretraživači su bitan dio online svijeta. Naučite kako optimizirati vašu prisutnost na pretraživačima kroz on-site i off-site aktivnosti, izgradite listu ciljanih ključnih riječi, usavršite korisničko iskustvo i dizajn na vašoj web stranici, te sprovedite kampanju strategijom linkovanja.

Četvrti projekat: Izvršite SEO pregled
Detaljnije

Google Oglašavanje (SEM)

Poboljšanje vidljivosti u rezultatima pretraživača je osnovni dio digitalnog marketinga. Olakšajte kupcima da vas nađu online sa Pretraživačkim Marketingom (SEM), koji je efikasna taktika za ostvarenje marketinških ciljeva. U ovom predmetu, naučite kako kreirati, provesti, i optimizirati efikasnu kampanju koristeći Google Ads.

Peti projekat: Sprovedite Google Ads kampanju
Detaljnije

Display oglašavanje

Display oglasi, ili oglasi putem banera, su prva vrsta oglašavanja na internetu. Još uvijek su efektivna alternativa, ojačana novim platformama kao što su mobilni uređaji, video platforme, i ciljani marketing. U ovom predmetu naučite šta su display oglasi, kako se kupuju i prodaju (uključujući i kontekst programskog zakupa), te kako pokrenuti display oglasnu kampanju pomoću Google Ads-a.

Šesti projekat: Evaluacija display oglasne kampanje
Detaljnije

Email Marketing

Email je efikasan marketinški kanal, posebno za faze kupovnog ciklusa kao što je konverzija. U ovom predmetu, naučite kako napraviti marketinšku strategiju putem emaila, sprovedite kampanje i izmjerite rezultate.

Sedmi Projekat: Email marketing
Detaljnije

Mjerenje i optimizacija - Google Analitika

U ovom predmetu naučite kako koristiti Google analitiku kako bi evaluirali svoju publiku, izmjerili uspjeh akvizicije, angažovanost, te konverziju kupaca. Iskoristite te informacije kako biste planirali vaš marketinški budžet.

Detaljnije

Naš nanodegree program uključuje

Praktični projekti od stručnjaka iz industrije

S projektima iz stvarnog svijeta i sadržajem pripremljenim u partnerstvu sa kompanijama, savladaćete tehnologije koje kompanije žele.

1-na-1 konsultacije sa mentorom

Biće vam dodjeljen mentor koji će vas voditi kroz program i fokusirat se na vaša pitanja ali takođe će probati da vas motivira da završite program.

Fleksibilan program

Kreirajte vlastiti plan učenja prilagođen vašem životu. Učite svojim tempom i postižite svoje osobne ciljeve po rasporedu koji vam najbolje odgovara.

Postanite dio digital marketing mreže

Pohađanjem postajete dio Digitala digital marketing porodice gdje se možete posavjetovati ili postaviti pitanje i nakon što završite ovaj program.

Učite od najboljih

Dr. Mersid Poturak
instruktor

Osnivač i vlasnik digitala agencije. Jedan od pionira digitalnog marketinga u BiH sa višegodišnjim radom u oblasti kao profesor i stručni savjetnik.

Ajdin Mekić
instruktor

Kao zlatni student Fakulteta za ekonomiju i društvene nauke stekao Bachelor marketing managementa. Trenutno na MBA programu, te veliki kreativac i zaljubljenik u digitalni marketing.

Amra Kuljančić
instruktor

Bachelor menadžmenta i trenutno na MBA programu. Edukator u oblasti sporta i zdravlja, te aktivista mnogih NGO više od decenije.

Mentoring
 • Pristup svim video lekcijama
 • Pristup svim materijalima
 • Pristup zajednici na kojoj možete diskutovati sa ostalim polaznicima
 • Izrada projekata uz mentorstvo instruktora te analiza sa feadbackom od strane recenzenata
 • Imate pristup online konsultacijama (Video/audio call sa instruktorima)
Započnite

Digitalni marketing nanodegree program

Naučite

Dobijate pristup programu, časovima, materijalu i vaše projekte će pregledati eksperti.

Prosječno vrijeme

U prosjeku je potrebno 3 mjeseca da se uspješno završi ovaj program.

Programi
 • Mentoring
 • Sam svoj učitelj
Sam svoj učitelj
 • Pristup svim video lekcijama
 • Pristup svim materijalima
 • Pristup zajednici na kojoj možete diskutovati sa ostalim polaznicima
 • Izrada projekata uz mentorstvo instruktora te analiza sa feadbackom od strane recenzenata
 • Imate pristup online konsultacijama (Video/audio call sa instruktorima)